قوانین و مقررات خرید و فروش ملک و آپارتمان و پیش خرید
امروزه شاهدیم که هزاران نفر از هموطنان ما در گوشه و کنار مملکت برای خرید سرپناهی برای خود یا فروش خانه و ملک در دام شیادان و کلاهبرداران افتاده و حاصل یک عمر زندگی خود را بعلت عدم دقت در معامله و نا آشنایی با قوانین خرید و فروش یک شبه بر باد داده و ضررهای جبران ناپذیری به خود و خانواده وارد می کنند قریب به اتفاق این مشکلات به واسطه ۴ علت عمده و اصلی ( ناآگاهی از قوانین و مقررات ، اعتماد بیجا ، طمع ، عجله ) بوجود می آید که اگر کمی دقت شود از بروز بسیاری از این اتفاقات ناگوار جلوگیری می گردد در این مقاله سعی شده با استفاده از قوانین و مقررات حاکم بر خرید و فروش املاک و بیان پاره ایی از شگرد کلاهبرداران و سود جویان هموطنان را آگاه نمایم در ابتدا نکاتی را به عنوان تذکرات عمومی که معمولاً در همه قراردادها باید رعایت شود تقدیم می گردد و در ادامه پاره ایی از موضوعات مطرح در خرید و فروش ملک و آپارتمان شرح داده میشود .
کسانی که قصد خرید یا اجاره ملکی را دارند باید چه نکاتی را رعایت کنند تا احتمال کلاهبرداری کاهش پیدا کند؟ چگونه هنگام خرید ملک در دام شیادان گرفتار نشویم ؟
۱ – از اعتماد بیجا جداً پرهیز نموده حتی به نزدیکترین افراد هم اعتماد نکنید و خودتان شخصاً یا به کمک وکیل بررسیهای کافی را انجام دهید چه بسا نزدیکترین فرد به شما بعلت بی توجهی دچار اشتباه شده یا گول خورده است .
۲ – از طمع کردن که بواسطه چرب زبانی و دروغگویی دلالها بوجود می آید جداً پرهیز نموده و با بررسی بیشتر و تحقیق راجع به ملک مورد معامله ،قیمت ، مالکیت ، کاربری ، ممنوع المعامله نبودن مالک و فروشنده ، در طرحهای شهرداری نبودن ملک ،…. اطمینان حاصل نمایید .
۳ – با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و ارایه پلاک ثبتی ملک مورد معامله از آخرین مالک و وضعیت توقیفی و ممنوع المعامله نبودن مالک اطمینان حاصل نمایید .
۴ – با مالک اصلی یا وکیل قانونی وی معامله کرده واصل مدارک مالک بودن فروشنده را کاملا رؤیت نموده و پیش از انجام معامله بررسی های لازم برای اطمینان از مالکیت طرف معامله و وکیل وی را در صورتی که با وکیل معامله می کنید انجام دهید و پیش از استعلام هیچ پولی پرداخت نکنید.
۵ – از انجام هرگونه معامله در آژانس های فاقد پروانه کسب و کد رهگیری خودداری کنند. چون وقتی معامله ای در چند جا به شکل قانونی ثبت شود احتمال کلاهبرداری در آن کاهش پیدا می کند.
۶ – نکته دیگر کمک گرفتن از وکلا هنگام عقد قرار داد است چون در بسیاری از قراردادها شاهد آنیم که حقوق مشتری نادیده گرفته شده است و حتی برخی افراد بدون اینکه مفاد قرارداد را به درستی مطالعه کنند آنرا امضا می کنند.
۷ – نکته قابل توجه دیگر این است که طبق قانون اگر فروشنده ای یک ملک را به چند نفر فروخته باشد مالک، اولین خریدار است. پس هنگام معامله بخصوص با افراد ناشناس کاملا دقت کنید.
۸ – فقط در بنگاههای دارای پروانه کسب و کد رهگیری معامله کنید. مهمترین مزیت سامانه کد رهگیری، جلوگیری از کلاهبرداری در فروش یک ملک به چند مشتری است. چنانچه در سامانه کد رهگیری فردی بخواهد یک ملک را به چندین نفر بفروشد، تخلف بلافاصله قابل رویت است و از انجام آن جلوگیری خواهد شد. مزیت دیگر این سامانه، جلوگیری از معاملات صوری مسکن بهمنظور افزایش مصنوعی قیمتهاست.
۹ – دقت شود تمام تعهدات فروشنده یا خریدار در مبایع نامه و قرارداد ذکر شود خصوصاً تمام پرداختها چه نقدی و چه بصورت چک باذکر شماره و مبلغ وبانک مربوطه در قرارداد مکتوب گردد .
۱۰ – وجوه مربوط به خرید را صرفاً به فروشنده یا نماینده قانونی وی پرداخت کرده و در رسید قید گردد بابت قسط مورد معامله موضوع قرارداد شماره ….. تاریخ ….. منعقده در ………..
۱۱ – در پیش خریدار باید در ابتدا از تعداد کل واحدهای مسکونی در ساختمانی که برای پیش فروش عرضه شده مطلع شده بعد از آن، تعداد واحدهایی که پیش فروش شده را شناسایی کند و اگر بیشتر از نیمی از واحدها به صورت قطعی پیش فروش شده بود برای انجام معامله کمی تامل کند. در برخی موارد، سازنده هایی که اغلب واحدها را قبل از ساخت پیش فروش کرده اند آنچنان رغبتی به انجام همه تعهداتشان ندارند
۱۲ – در موارد متعددی مشاهده شده فروشنده یا دلال ملکی را به مشتری نشان داده اما در قرارداد مشخصات ملک دیگری را قید کرده است که یا اصلاً وجود خارجی نداشته یا در نقطه نامرغوبی قرار داشته است لذا باید دقت کافی صورت گیرد .
۱۳ – کسب اطمینان از صلاحیت شرکتها موقع سرمایهگذاری، مهمترین نکتهای است که بعضی مردم به آن بیتوجه هستند.
اعتنا نکردن به صلاحیت شرکتها و اغفال تبلیغات کاذب شدن، اشتباهی است که خریداران مسکن نه فقط در ایران که گاه در خارج از کشور نیز مرتکب میشوند و سرمایه خود را به باد میدهند. نمونه بارز این موضوع کلاهبرداریهای گستردهای است که از سرمایهگذاران ایرانی در دبی انجام شد. برخیها با دیدن تبلیغات اغواگرایانه بنگاههای مسکن فعال در امارات بدون هیچ تحقیق و تفحص و حتی بدون آن که از قوانین خرید ملک در این کشور اطلاع داشته باشند
۱۴ – کلاهبرداری از طریق پیشفروش مسکن برخلاف تصور برخی مردم فقط در مقیاسها و ساختمانهای کوچک اتفاق نمیافتد؛ بلکه گاه انبوهسازان نیز بنا به دلایل گوناگون از عمل به تعهدات خود یا ناتوان میشوند یا صرفنظر و فرار میکنند.
۱۵ – فروش مال غیر،یکی از عناوین حقوقی است که در مورد خرید و فروش ملک کاربرد زیادی دارد. به این معنی که برخی سودجویان با حیلههای مختلف از جمله جعل، سند زمین، خانه و آپارتمانهای افراد دیگر را به فروش میرسانند. این تبهکاران ابتدا املاکی را که مدتی است از مالکانشان خبری نیست شناسایی میکنند و سپس با جعل سند دنبال مشتری میگردند. آنها گاه موفق میشوند معامله خود را کاملا قانونی جلوه دهند و با سوءاستفاده از برخی خلاءها املاک را در دفاتر اسناد رسمی واگذار میکنند.
۱۶ شگرد دیگر کلاهبرداران فروش همزمان یک ملک به چند نفر است
که در این خصوص نیز پروندههای زیادی در محاکم قضایی تشکیل شده است. در پارهای موارد نیز افراد به عنوان مستاجر خانهای را در اختیار میگیرند و سپس آن را میفروشند.
در این میان فقط خریداران مسکن نیستند که در تله مجرمان گرفتار میشوند بلکه گاه مستاجران نیز به دام میافتند. مطابق محتویات پروندهای که قاضی شوکت ــ بازپرس شعبه ۹ دادسرای ناحیه ۵ تهران ــ رسیدگی به آن را برعهده داشتند فردی بعد از اجاره کردن یک آپارتمان در شهرک اکباتان آن را به سه نفر دیگر رهن داده است.
۱۷ – مردم باید از در اختیار گذاشتن اسناد و مدارک معتبر خود مانند شناسنامه، گذرنامه، اسناد و مدارک زمین، خانه، مغازه، جواز کسب و … به افراد اکیداً خودداری نمایند .
۱۸ – در قرارداد پیش خرید حتماً بر مبنای عرف خسارت تاخیر قید گردد تا در صورت تاخیر در ساخت ،خریدار کمتر ضرر نماید .همچنین خسارت تاخیر در تنظیم سند در دفتر خانه هم باید بر مبنای عرف در قراارداد مکتوب شود .
۱۹- در قرارداد پیش خرید باید نوع مصالح ، نوع سازه ( تیر آهن یا بتون ) مشخصات کابینت، کف واحد ( سنگ یا پارکت یا سرامیک ،نقاشی و دیگر موارد با اهمیت بکار رفته در ساختمان شرح داده شود .
۲۰ – درقرارداد پیش خرید پیش خرید دقت شود تعداد آپارتمان احداثی و میزان زمین قید شود و به مالک و سازنده اجازه احداث هیچگونه بنای اضافی داده نشود .
۲۱ – وقتی پیش خریداران با پیش فروشندهها وارد معامله میشوند باید دقت کنند حداقل ۹ مورد در قرارداد پیشفروش ذکر شده باشد یعنی اسم و مشخصات طرفین قرارداد اعم از حقیقی و حقوقی، پلاک و مشخصات ثبتی و نشانی وقوع ملک، اوصاف و امکانات واحد ساختمانی مورد معامله مثل مساحت، تعداد اتاقها، شماره طبقه، شماره واحد، پارکینگ و انباری، مشخصات فنی و معماری مثل موقعیت، کاربری، تعداد طبقات، مساحت کل عرصه و زیر بنا، نما، نوع مصالح مصرفی، سیستم گرمایش و سرمایش و…، بها یا عوض در قراردادهای معوض، تعداد اقساط و نحوه پرداخت، شماره قبوض اقساطی برای بها، تحویل و انتقال قطعی، زمان تحویل واحد ساختمانی پیشفروش شده و تنظیم سند رسمی انتقال قطعی، تعیین تکلیف راجع به خسارات، تضمینها، قرارداد بیمهای، تغییر قیمت و مشخصات، تعهدات پیشفروشنده به مراجع قانونی و معرفی داوران.
۲۲ – بعضی از شیادان در زمان خرید ملک مردم با پرداخت مبلغ کمی از ثمن معامله به اصطلاح ملک را زخمی و از پرداخت بقیه ثمن معامله در موعد مقرر خودداری مینمایند در این صورت مالک ملک شده و فروشنده حق فسخ ندارد مگر در قرارداد قید شود در صورت عدم پرداخت بموقع اقساط یا پاس نشدن چکهای ، معامله فسخ و باید درصدی برابر عرف ضرر و زیان پرداخت شود .
پاره ایی از شگرد کلاهبرداران در معاملات مسکن :
روش ها متفاوت است اما کلاهبرداری به بهانه پیش فروش شایع تر است. مواردی داشته ایم که سازنده ای یک ساختمان ۲۰ واحدی را هنگام کلنگ زنی به ۳۰-۴۰ نفر فروخته و متواری شده است. برخی، خانه های خالی از سکنه را شناسایی می کنند و با جعل سند، آنرا می فروشند.عده ای هم پس از اجاره ملک و سکونت در آن سندش را جعل می کنند و با ادعای مالکیت، آنرا می فروشند که البته این موارد نسبتا کم تر است.
طبق قانون فعلی پیش فروش ها به شکل قانونی ثبت نمی شود. یعنی فروشنده در همان مراحل ابتدایی ساخت و ساز و با ارائه نقشه ساخت، ملک را پیش فروش می کند و قراردادی بین آنها نوشته می شود. قراردادی که فقط خودشان از آن مطلعند و جای دیگری ثبت نمی شود . پس امکان استعلام آن هم وجود ندارد. بنابراین فروشنده می تواند همان ملک را از روی نقشه به چند نفر دیگر هم بفروشد و متواری شود .
یکی از متداول ترین جرائمی که توسط بنگاهداران و مشاورانشان انجام می شودبدین صورت است که مالکین کلید ملکشان را نزد بنگاه ها می سپارند تا آنرا بفروشند یا اجاره دهند. برخی مشاوران یا بنگاهداران هم در غیاب مالک ملک را معامله می کنند ولی متواری می شود. برخی مشاوران هم بدون اطلاع مدیر بنگاه بین طرفین قرارداد می بندد و به بهانه ای پول معامله را نزد خود نگه می دارند ولی در اولین فرصت متواری می شوند.
. طبق قانون، قرارداد پیشفروش ساختمان به هر قراردادی گفته میشود که به موجب آن، مالک رسمی زمین (پیش فروشنده) متعهد به ساخت یا تکمیل واحد ساختمانی مشخص در آن زمین شود و این واحد ساختمانی با هر نوع کاربری از ابتدا یا در حین ساخت و تکمیل یا پس از اتمام عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد (پیش خریدار) درآید.
طبق این قانون تنها دو گروه از اشخاص میتوانند اقدام به پیشفروش ساختمان کنند یکی سرمایهگذارانی که در ازای سرمایهگذاری از طریق ساخت بنا روی زمین متعلق به دیگری، واحدهای ساختمانی مشخصی از بنای احداثی به موجب سند رسمی متعلق به آنها باشد و دوم مستاجران اراضی ملکی، دولتی و موقوفه که به موجب سند رسمی حق ساخت و ساز در این زمینها را دارند.
این در حالی است که برای تنظیم قرارداد پیشفروش نیز مدارکی لازم است که تنظیم این قرارداد منوط به وجود آنهاست یعنی سند رسمی مالکیت یا سند رسمی اجاره با حق احداث بنا، پروانه ساخت کل ساختمان و شناسنامه فنی مستقل برای هر واحد، بیمهنامه مسوولیت، تاییدیه مهندس ناظر ساختمان مبنی بر پایان عملیات پی ساختمان و پاسخ استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک.
وقتی خلافی واقع میشود :
اگر تا مرحله تنظیم قرارداد پیشفروش، مشکلی پیش نیاید و همه چیز مطابق قانون و مقررات باشد، پیشخریداران و پیشفروشندگان نیمی از راه را رفتهاند، اما مشکل اصلی خریداران این است که پس از اتمام کار مشخص میشود که طرف معامله آنها به بخشی از تعهداتش عمل نکرده است. البته اگر چنین اتفاقی روی بدهد خریداران حق اعتراض دارند و میتوانند تا مرحله گرفتن خسارت و فسخ معامله هم پیش بروند.
طبق قانون اگر پیشفروشنده در تاریخ مقرر در قرارداد، واحد پیشفروش شده را تحویل پیشخریدار ندهد یا به تعهداتش عمل نکند باید به پیشخریدار، جریمه تاخیر بپردازد. یعنی اگر پیشفروشنده از تعهداتش در بخشهای اختصاصی مثل پارکینگ و انباری یا قسمتهای مشاع تخطی کرده باشد یا مثلا مساحت کمتر از میزان تعهد شده باشد یا برای انتقال بموقع سند رسمی اقدام نکند، باید خسارت آن را بپردازد. .
«محاسبه متراژ کمتر از متراژ ساختمان،
ارائه متراژ های ساختگی برای املاک پیش فروش و شمار ه های مشاوره هوشمند» سه شگرد کلاهبرداری خطر ناک در بازار مسکن است.
در این شگرد دفاتر معاملات ملکی قبل از انعقاد قرار داد با خریدار به بهانه های گوناگون از ارائه سند مالکیت خودداری می کنند و از این طریق موفق به اخذ مبالغ بیشتر در ازای متراژ های کاذب از متقاضیان می شوند.
متراژ های کاذب در ازای قیمت بیشتر
در این شگرد مشاوران املاک غیر مجاز از ناآگاهی خریداران از مقررات خرید و فروش ملک، معامله نامه ها، قرار داد ها و متراژ های مسکن سو ءاستفاده می کنند و مبالغ بیشتر را به جیب می زنند. برای مثال، زمانی که خریداری برای خرید مسکن مراجعه می کند، مشاوران املاک خریدار را متقاعد به انعقاد قرار داد مسکن قبل از مشاهده سند محضری می کنند. این در حالی است که در سند محضری، متراژ ساختمان ۵۹ متر درج شده است، اما در زمان انعقاد قرا ر داد متراژ ۶۲ متر با خریدار توافق می شود و در حقیقت خریدار در این پروسه کلاهبر داری مبالغ اضافه ای را به مشاوران املاک پرداخت کرده است، متأسفانه زمانی که خریدار با سند محضری مواجه می شود، متوجه می شود که فروشنده در حساب متراژ واحد مسکونی کم فروشی کرده است.
املاک پیش فروش و متراژ های غیر واقعی
اما روش دیگر کلاهبر داران در بازار مسکن برای کسب در آمد، پیش فروش املاک قبل از بهره بر داری با متراژ های غیر واقعی است. به باور کارشناسان این روش یکی از خطرناک ترین شگرد های کلاهبر داری در بازار مسکن است. متقاضیان مسکن به ویژه جوانان که برای پیش فروش املاک مراجعه می کنند، باید نسبت به آن هوشیار باشند.
در این روش مشاوران املاک غیر مجاز که بیشتر به صورت سازمان یافته فعالیت می کنند، در زمان عقد قرا ر داد با متقاضیان، متراژ های غیر واقعی ارائه می دهند. برخی از مشاوران مسکن از هوش بسیار بالایی بر خور دار هستند، به گونه ای که با زیرکی و چرب زبانی متقاضی خرید مسکن را به سمتی که می خواهند سوق می دهند
برای مثال چنانچه در آینده قرار باشد ساختمانی با متراژ ۱۰۰ متر به بهره بر داری برسد، مشاوران املاک در قرار داد های خود از مالکان متراژ ۱۱۰ متر را محاسبه می کنند.
جالب اینجاست که پس از اتمام ساختمان و ارائه پایان کار و صورت مجلس به خریداران با بهانه های گوناگون از جمله اینکه متراژ اضافه ساختمان در ازای پارکینگ، انباری و مواردی از این نمونه ساخته شده است، متقاضی و مالک مسکن را متقاعد می کنند با همان سند متراژ ۱۱۰ متری و در حقیقت متراژ ۱۰۰ متری کنار بیایند و ملک را تحویل بگیرند. متأسفانه بسیاری از مالکان هم به دلیل اشتیاق فراوان برای خانه دار شدن پس از چند سال زیر بار این موضوع می روند و از شکایت خود صرف نظر می کنند.
بازار کلاهبر داری های هوشمند هم داغ است!
اما در کنار این دو روش، همچنان بازار کلاهبر داری های هوشمند هم داغ است، . در این روش تعدادی از املاکی ها با استفاده از شماره تلفن هوشمند ۹۰۹ به راحتی از نیاز شهر وندان برای کسب اطلاعات درباره قیمت مسکن استفاده کرده و مبالغ هنگفتی را به جیب می زنند!
این پروسه کلاهبرداری به صورتی انجام می شود که تماس شهر وندان با این شماره ها دقیقه ای ۵۰۰ تومان حساب می شود؛ هزینه ای که در نهایت به حساب املاک و مشاوران مسکن واریز می شود، هر چند که حساب دقیقه ای ۵۰۰ تومان زیانی را متوجه شخصی تماس گیرنده نمی کند، اما اگر ۵۰۰ تومان ها را ضرب در تعداد متقاضیان مسکن و مخاطبان کنیم برای مشاوران مسکن، مبلغ قابل توجهی می شود.
نکاتی درباره معاملات در بنگاه های مسکن
تعریف عقد یا قرارداد
عقد یا قرارداد و یا معامله عبارت است از این که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند که مورد توافق آنها باشد. یکی از شایع ترین عقود معمول در جامعه عقد بیع است. تعریف عقد بیع عبارت است از ‘تملیک عین به عوض معلوم’
ارکان اصلی عقد بیع
طبق قانون مدنی هر عقدی دارای شرایط اساسی است که اگر هر یک از این شرایط نباشند، عقد باطل خواهد بود. این شرایط عبارتند از:
۱٫ قصد و رضایت طرفین معامله
۲٫ اهلیت آنها
۳٫ معلوم و معین بودن مبیع و ثمن معین و معلوم ۴٫ مشروع بودن جهت معامله
همچنین از نظر قانون مدنی از توافق فروشنده و خریدار در ثمن، قیمت و مبیع مالی که قصد فروش آن را دارند ، به محص اینکه فروشنده بگوید: فروختم و خریدار بگوید خریدم، عقد ایجاد می شود و آثار خود را که انتقال مالکیت است ایجاد می شود و آثار خود را که انتقال مالکیت است. ایجاد می کند. بنابراین اگر بعد از عقد قیمت مال کم یا زیاد شود، این تغییر قیمت در مال انتقال گیرنده (خریدار) ایجاد می شود.
لیکن نظر به اینکه نقل و انتقال اموال غیر منقول از نظر قوانین ثبتی تابع تشریفات خاصی می باشد، شخصی مالک شناخته می شود که سند رسمی به نام او صادر شده است.
نکته
استثنائاً بر خلاف قواعد کلی عقد بیع، اگر بعد از ایجاد عقد و قبل از تسلیم خریدار مبیع که ممکن است خانه یا هر چیز دیگری باشد، اگر در اثر زلزله، طوفان، آتش سوزی و… تلف شود، فروشنده باید بهای مورد معامله را به خریدار برگرداند.
نحوه فعالیت بنگاه های مشاور املاک
الف) نحوه فعالیت بنگاه های مشاور املاک متناسب با نوع عملکرد فروشنده:
روال کار در بنگاه های املاک عمدتاً بدین نحو می باشد که افرادی که درصدد فروش املاک خود می باشند یا مستقیماً به آژانس املاک مراجعه نموده و با اعلام مشخصات ملک خود شرایط فروش ملک خود را به آنها بیان می کنند.
یا از طریق آگهی های روزنامه این کار را انجام می دهند.
ب) نحوه فعالیت بنگاه های مشاور املاک متناسب با شرایط خریداران
دسته اول از خریداران
دسته اول از خریداران شهروندانی هستند که برای تهیه مسکن یا زمین یا … به آژانس ها مراجعه می کنند و در ابتدا خود مشاورین آژانس ها وارد گفتگو می شوند. اگر این دسته از خریداران برای خرید ملک یا آپارتمان به صورت نقدی قصد معامله داشته باشند. مشاورین آنها را به بساز و بفروش هایی ممکن است خودشان نیز شریک آنها باشند معرفی می کنند.
اما اگر همین شهروندان قصد خرید اقساطی و … داشته باشند. فایل های فوق را به آنها می دهند. در نهایت نیز در صورت توافق با یکدیگر، ملک مورد نظر را رویت کرده و برای انعقاد قرارداد فروشنده را به دفتر خود دعوت می کنند. در این صورت طرفین با ملاحظه اسناد مالکیت و مدارک یکدیگر، مقدمات انعقاد قرارداد را فراهم می نمایند. در این مرحله اتحادیه املاک دارد عمل شده و بیع مامه های چاپی ای را به آژانس های املاک ارایه می نماید. در مرحله آخر کافی است مشاور املاک اسامی خریدار، فروشنده و مشخصات ملک مورد معامله و سایر ضوابط و شرایط معامله را در جاهای خالی پر کند.
دسته دوم از خریداران
دسته دوم از خریداران ممکن است بساز و بفروش ها باشند که عمدتاً خانه های کلنگی و زمین ها را از طریق مشاورین از فروشنده خریداری می کنند. باید دانست که فعالیت عمده و گسترده مشاورین در این مرحله و جایی که خود به عنوان خریدار وارد عمل می شوند متمرکز است.
بعضی از مشاورین املاک در این مرحله شیوه های متعددی را برای پایین آوردن بهای املاک انجام می دهند. بدین نحو که از فروشنده دعوت می شود که برای مذاکره در مورد قیمت و … به دفتر آنها مراجعه کند. اما بدون آنکه از قبل خریداری وجود داشته باشد یا در صورت وجود خریدار با او در این مورد هماهنگی کرده باشند، بعد از اینکه عملیات فوق را چند بار تکرار کردند و فروشنده به این باور رسید که ملک او خریداری ندارد، یا بساز و بفروش ها تماس گرفته و آنها را به همراه فروشنده دعوت می کنند. سپس وارد مذاکره می شوند و ملک را به بهای اندک و گاه ثمن بخس خریداری می کنند.
دسته سوم از خریداران
دسته سوم همان مشاوران املاک می باشند که با تفاوت جزئی عملیات فوق را انجام می دهند.
همان طور که گفته شد، قرارداد در فرم های چاپی خاصی تنظیم می گردد. یک سوم کل قیمت در دفتر املاک داده شده، یک سوم بهای معامله نیز هنگام تحویل ملک و تادیه مابقی، به هنگام تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی موکول می شود.
نکاتی چند در خصوص مشکلات موجود در معاملات در آژانس های املاک
مشاورین آژانس املاک فقط در مرحله مذاکرات اولیه طرفین برای معامله و تنظیم قرارداد از سند مالکیت برای تکمیل قرارداد چاپی استفاده می کنند و سپس سند مالکیت را به فروشنده بر می گردانند. حال ممکن است فروشنده مذکور در آژانس املاک دیگری حاضر شده و ملک خود را به شخص دیگری منتقل کند و این عمل راحتی چند بار نیز تکرار کند. در این صورت خریداران با فروشنده ای مواجه می شوند که با انجام معاملات معارض، مشکلات متعددی را برای خریداران ایجاد می نماید. برای رفع این مشکل کافی است که سند مالکیت در اختیار اولین آژانس املاک قرار گیرد تا از بروز معاملات معارض توسط فروشنده متقلب و کلاهبردار جلوگیری گردد.
مسئله دیگر در این مورد آن است که آیا بیع نامه تنظیمی در آژانس املاک در مقابل سند رسمی مالکیت فروشنده قابلیت استناد دارد یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا براساس بیع نامه عادی می توانیم الزام فروشنده را به تنظیم سند رسمی از مراجع قضایی بخواهیم؟
پاسخ: اصولاً قراردادهای خصوصی که بین اشخاص منعقد می گردند، شده تا زمانی که مورد مخالفت و منع قانونگذار قرار نگیرند، بین آنان معتبر و لازم الاجر است و در این بحث فرقی بین قرارداد خصوصی ثبت در قالب سند رسمی و اسناد عادی نیست. بر این اساس، بیع نامه تنظیمی در آژانس املاک نیز از این قاعده مستثنی نیست. نهایت این که خریدار، در مقام استفاده از مزایای قانونی اسناد رسمی، قصد ثبت رسمی معامله منعقده و تنظیم سند رسمی را دارد.
در صورتی که فروشنده ی دارای سند مالکیت رسمی از انتقال رسمی معامله وانجام تشریفات ثبتی خودداری نماید، خریدار می تواند از طریق محاکم قضایی وی را به تنظیم سند رسمی ملزم نماید. به عنوان ضمانت اجرای قوی می توان دربیع نامه تنظیمی شرط کرد. که هرگاه فروشنده در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نشده نسبت به تنظیم سند رسمی معامله اقدام نکند، اگر چه این عمل له ارگان معامله خللی وار نمی نماید و در هر صورت معامله معتبر می باشد. اما خریدار می تواند با مراجعه به مقامات صالحه قضایی الزام طرف مستنکف را سند رسمی انتقال مورد معامله، مطالبه نماید. چنانچه خریدار الزام فروشنده مستکلف را جهت حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی از مقامات قضایی مطالبه نماید و در این ادعا و مطالبه موفق شود، می تواند معامله واقع شده را ثبت رسمی نماید. برای استحکام قرارداد تنظیمی در فرم اتحادیه مشاوران املاک، ذیل بیع نامه ها محلی را برای امضای شهود قرار داده اند که توصیه می شود حتماً این قسمت توسط شهود قابل اعتماد امضاء شود.
نکات مهمی در رابطه با قوانین پیش فروش
در خصوص املاک ثبت شده یعنی املاک دارای سابقه ثبتی با صراحتی که ماده ۲۲ و همچنین مواد ۴۸ و ۴۷ قانون ثبت دارد و اینکه ماده ۲۲ قانون ثبت مبین یک قاعده امری در قلمرو املاک ثبت شده است به نظر نمیرسد که بتوان از مبایعهنامه عادی به عنوان سند انتقال مالکیت یاد کرد و به تعبیر ماده ۲۲ قانون ثبت دولت به معنی اعم یعنی قوه حاکمه دارند چنین سند عادیای را به عنوان مالک به رسمیت نمیشناسد.اساساً در مورد املاک ثبت شده نقل و انتقال آنها جز از طریق سند رسمی مقدور نیست و دارنده مبایعهنامه به عنوان مالک شناخته نمیشود.اما صرفنظر از آنچه گفته شد، اساساً با تعریفی که قانون از عقد بیع به عمل آورده است اساسا قرارداد پیشفروش افاده بیع نمیکند و در یک تحلیل صحیح حقوقی از ماهیت قراردادی چیزی جز تعهد، ساخت و تملیک استنباط نمیشود.
بنابراین قرارداد پیشفروش حاصلی جز تعهد فروشنده به ساخت و تملیک ندارد به عبارت دیگر خریدار چنین قراردادی با امضا قرارداد مالک چیزی نمیشود.
با امضای قرارداد فروشنده در برابر خریدار در ازای دریافت وجوه معینی که به شرح قرارداد دریافت خواهد کرد در برابر خریدار تعهد به ساخت و تملک میکند و این تعهد مثل هر تعهد دیگری الزامآور بوده و خریدار میتواند الزام فروشنده را به اجرای مفاد، قرارداد بخواهد. بدیهی است در چنین صورتی دادگاه حکم به الزام فروشنده به اجرای مفاد قرارداد خواهد داد و حکم صادره پس از قطعیت وفق قرارداد قانون اجرای احکام قابل اجرا خواهد بود.
اختلاف خریدار و فروشنده در قرارداد پیشفروش میتواند ناشی از وضعیتهای مختلفی باشدمانند اختلافات ناشی از اختلافاتی که بین مالکین و سازندگان در قراردادهای مشارکت ساخت وجود دارد در چنین شرایطی خریدار قربانی اختلافات فیمابین مالک و سازنده میشود.
خصوصاً در مورد خریدارانی که با سازندگان قرارداد میبندند و مالکین دخالتی در قرارداد آنها ندارند و خریدار نیز دسترسی به اسناد مربوط به قرارداد مشارکت در ساخت فیمابین مالک و سازنده ندارد اوضاع خریدار وخیمتر است زیرا در چنین وضعیتی دعوی خریدار علیه سازنده شنیده نمیشود، چون سازنده مالکیت رسمی بر ملک ندارد همچنین شکایت او علیه مالک شنیده نمیشود چون خریدار با مالک قراردادی منعقد نکرده است.
خریدار واحدهای پیشفروش قبل از هر چیز باید حلقه اتصال خود را با مالک رسمی برقرار نماید یعنی یا با مالک رسمی قرارداد ببندد یا با کسی قرارداد ببندد که از طرف مالک رسمی اختیار برای فروش داشته باشد.
فروشنده اگر مالک رسمی نیست باید از طرف فروشنده وکالت رسمی داشته باشد و در مورد سازندگان قرارداد مشارکت در ساخت که در آن به تقسیم واحدها اشاره شده باشد به شرط آنکه فروشنده از واحدهای اختصاصی خود بفروشد کفایت میکند.
خریدار یک واحد پیشفروش، علاوه بر آن که باید مالکیت فروشنده را به شرحی که گفته شد احراز نماید، باید به توانایی فنی و مالی فروشنده نیز اعتماد داشته باشد توصیه میشود که خریداران واحدهای پیشفروش قبل از ملاحظه اسناد مربوط به مالکیت و همچنین مجوزات صادره از مراجع قانونی و از جمله شهرداری از خریدار واحدهای پیشفروش خودداری کنند.
مطمئنترین روشی که بیشک مانع از فروش چند باره یک واحد به چند نفر میشود انتقال رسمی ملک به صورت قدر سهم مشاعیبه این معنا که مثلا وقتی برابر اسناد و جواز ساخت صادره از شهرداری مقرر است تا بر روی قطعه زمین موضوع پروانه ۲۴واحد آپارتمان بنا شود تنها انتقال رسمی یک سهم از بیست و چهار، شش دانگ ملک موضوع پروانه با حقوق ناشی از پروانه است که میتواند به خریدار این اطمینان را بدهد که او به میزان سهم مورد معامله مالک شده است و انتقال رسمی ملک به شرطی که گفته شد به سادگی با ارائه اولین گزارش عدم خلاف از شهرداری که میتواند حتی پس از اجرای مرحله فونداسیون نیز باشد عملی و شدنی است و دفاتر اسناد رسمی با تنظیم چنین اسنادی مشکلی ندارند طبیعی است که چنین انتقالی توأم با تعهد فروشنده به تکمیل و ساخت واحد مسکونی خواهد بود.
بخش عمدهای از مشکلات کسانی که اقدام به خرید واحدهای پیش فروش میکنند ناشی از قراردادهای رهنی است که سازندگان جهت تامین اعتبارات لازم با بانکها منعقد کرد و کل مجموعه آپارتمانی را در رهن بانک قرار میدهند. سپس با تکمیل واحد مسکونی به تعهدات خود در برابر بانک عمل نکرده و همین امر باعث میشود که بر بدهی واحد مسکونی اضافه شود.
اگر مجموعه ملک در رهن بانک قرار داده شده باشد چه قرارداد رهنی قبل از قرارداد پیش فروش امضا شده باشد و چه بعد از آن خریدار نمیتواند الزام فروشنده را به تنظیم سند بخواهد چون برابر رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور، صدور حکم محکومیت به تنظیم سند نسبت به ملکی که در رهن قرار داشته باشد وجاهت قانونی ندارد در چنین شرایطی خریدار چارهای جز تقدیم دادخواست به ظرفیت فروشنده به خواسته فک رهن و تنظیم سند ندارد بدیهی است در صورت صدور حکم و قطعیت آن خریدار میتواند نسبت به اجرای حکم از محل مطالبات فروشنده بابت باقیمانده بهای مورد معامله اقدام نماید.
به خریداران واحدهای پیش فروش توصیه میشود هنگام امضای قرارداد از وضعیت ملک در خصوص در رهن بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل نمایند تا در صورتی که مشخص شود که مجموعه ملک در رهن قراردارد ضمن آنکه تکلیف فروشنده به فک رهن را در قرارداد صراحتا قید نمایند از بهای مورد معامله مبلغی حداقل معادل بدهی بانکی را حفظ کرده یا نزد خود نگاه دارند.
اگر فروشنده در اواسط پروژه کار را به صورت نیمهکاره رها کند یا نقایصی در اجرای آن داشته باشد خریدار یا خریداران میتوانند با مراجعه به دادگاه بدوا تقاضای صدور حکم، به محکومیت به اجرا یا تکمیل تعهدات وی را بکنند.
با صدور حکم و قطعیت آن چنانچه سازنده جهت اجرای مفاد حکم حاضر نشود خریدار یا خریداران میتوانند نسبت به اجرا یا تکمیل تعهدات به هزینه خود اقدام و سپس وجوه هزینه شده را از محل مطالبات فروشنده محاسبه یا از روی مطالبه کنند، در هر صورت اقدام به تکمیل واحدها یا تصرف آنها باید با اجازه محاکم قضایی باشد.
شهرداری طبق قانون مرجع رسمی صدور پروانه است و هیچ نقش و دخالتی در معاملات فیمابین فروشنده و خریدار ندارد حداکثر آن است که برای هر نقل و انتقال ارائه پایان کار و گزارش عدم خلاف از شهرداری لازم است اما تا زمانی که خریدار و فروشنده نخواهند اقدامی در خصوص تنظیم سند رسمی صورت بدهند و معاملات آنها در حد اسناد عادی باقی بماند شهرداریها نه مکانیزم نظارتی بر معاملات مردم دارند و نه مسئولیتی در برابر خریداران چنین واحدهایی . ……………………….
نکات بسیار مهم دیگری که که در خرید املاک باید مورد توجه صد در صد قرار گیرد :
۱- در صورتیکه شخصی به وکالت از مالک قصد انجام معامله دارد علاوه بر ملاحظه اصل سند مالکیت باید به نکات ذیل توجه نمود:
۱-۱- استعلام از دفترخانه تنظیم کننده سند وکالت در مورداحتمال عزل وکیل مرقوم. دراین خصوص توجه شود که وکالتهای بلاعزل تا زمانیکه وکیل یا موکل فوت یا محجور نشده اند یا سند وکالت باطل یا اقاله نشده باشد دارای استحکام بیشتری می باشند. ضمناً حتی الامکان با تحقیق و بررسی لازم از زنده بودن موکل اطمینان حاصل گردد.
۱-۲- در مورد حدود وکالت لازم است وکیل در سند وکالت، حق هر نوع انتقال را داشته باشد. توجه شود که وکالت های تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی معمولاً بردو نوع هستند:
الف) وکالت کاری:این نوع وکالت ها معمولاً در مواردی به اشخاص دیگر اعطاء می شود که اقدام برای اخذ سند یا اخذ پروانه احداث بنا یا پایان کار یا حضور در اداره ثبت جهت اخذ صورتجلسه تفکیکی و حضور در سایر ادارات لازم میآید. به عبارت دیگر هدف از اعطاء این گونه وکالتها پیگیری امور مربوط به ملک و بنا از مراجع ذیربط است بدون آنکه قصد انتقال مالکیت و اخذ وجه و…در نظر باشد.
ب) وکالت معاملاتی:این نوع وکالتها معمولاً در مواردی اعطا میشود که مالک قصد انجام معامله و واگذاری ملک یا حقوق راجع به آنرا به دیگری از طریق وکیل داشته است. عرف براین است که در این امور وکالت به صورت تام و بلاعزل و با اختیار توکیل داده میشود و معمول است که معاملات با اسناد عادی با اعطاء وکالت رسمی به صورت فوق همراه می شود.
بنابراین بایستی توجه شود که در صورت اقدام برای معامله ملک یا سرقفلی و…از طریق وکیل مالک، سند وکالت، مؤید اختیار وکیل برای انجام معامله در مورد پلاک ثبتی مورد نظر بصورت مطلق و تام الاختیار و صریح باشد بدون آنکه اشکال یا خسارتی در آینده را موجب شود.
تاکید میشود که در صورت معامله از طریق وکیل اقدامات لازم برای اعمال و اجرای مفاد سند وکالت انتقال سند به نام خریدار به قید فوریت و درکوتاهترین زمان ممکن انجام گردد زیرا با فوت وکیل یا موکل یا محجور شدن آنان سند وکالت فاقد اعتبار می شود.
۱-۳- اصولاً وکالت قابل تفویض به اشخاص دیگر می باشد. وکیلی که در سند وکالت اختیار و امکان تفویض وکالت دارد ممکن است طی سندی که به آن سند تفویض وکالت گفته می شود اختیارات خود را به شخص دیگر تفویض و محول کند. در اسناد تفویض وکالت باید سلسله اسناد تفویضی از اولین وکیل تا آخرین وکیل بررسی، ملاحظه و رویت شود تا به سند اصلی وکالت و سند مالکیت منتهی گردد. به هرحال اوّلاً بایستی در سند وکالت اولیه برای وکیل حق تفویض وجود داشته و مسئله عزل احتمالی وکیل در سلسله اسناد مورد توجه واقع شود. ثانیاً توجه شود در صورتی که یکی از وکلاء واسطه فوت شده باشد اقدامات وکیل بعدی و اساساً هر گونه معامله راجع به ملک مربوطه با مشکل مواجه خواهدبود.
۲- نظر به اینکه خرید اراضی اشخاص حقوقی عموماً و اشخاص حقوق عمومی مانند وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی خصوصاً نیازمند جری تشریفات خاصی بوده و اخذ مصوبات و مجوزات خاصی را ضرورتاً نیاز دارد لذا قبل از انجام این دسته از معاملات، ملاحظه مجوزها و مصوبات مورد نیاز از قبیل مصوبه هیأت مدیره شرکت یا موسسه، مصوبه مجمع عمومی شرکت یا موسسه در مورد شرکتها و موسسات و مصوبه هیأت وزیران، مصوبه شورای اقتصاد و سمت و معرفینامه اشخاصی که قرارداد واگذاری ملک یا سند انتقال را امضاء میکنند در مورد اشخاص دولتی و نیز توجه به اساسنامه ها، آئین نامه های معاملات، قانون محاسبات عمومی کشور و قانون برگزاری مناقصات ضروری است.
۳- در مورد اراضی نیروهای مسلح نیز اخذ مجوز ستاد کل نیروهای مسلح ضرورت دارد. لذا قبل از خرید اراضی از وجود مصوبات و مجوزهای مذکور باید اطمینان حاصل و تصویر آنها را اخذ و در سابقه ضبط نمود.
۴- در مورد اراضی مصادرهای توسط دادگاههای انقلاب که به نفع دستگاههای مختلف اعم از ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و غیره مصادره گردیده است توجه شود که خرید این اموال ممکن است در آینده با مشکلاتی از جمله ادعای مالک سابق مواجه گردد. لذا در خرید این گونه املاک باید دقت لازم را داشته و با توجه به تبعات و مشکلات احتمالی بایستی هنگام طرح موضوع در هیأت مدیره شرکت یا موسسه جهت اخذ مجوز معامله، مشکلات و تبعات مذکور گوشزد گردد و با آگاهی از مسائل و معضلات احتمالی و پذیرش تبعات و آثار مرقوم به عقد قرارداد مبادرت گردد.
۵- درخصوص خرید اراضی واگذار شده توسط هیأتهای واگذاری اراضی سابق و ادارات کشاورزی توجه شود که این اراضی باید دارای سند رسمی بوده و درصورتیکه انتقال به نیابت از مالک اولیه توسط هیأت هفت نفره و امثال آن صورت گرفته باشد و خود مالک سند انتقال را امضاء ننموده باشد باید با اخذ استعلام از توافق قطعی مالک اولیه برای انتقال سند اطمینان حاصل شود.
۶- در مورد اراضی که اسناد مالکیت آنها وفق مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت صادر گردیده نیز رعایت مفاد بند ۵ ضروری است. زیرا در مواردی اسناد مذکور بوسیله مراجع قضایی به دلیل ادعاهای مطروحه از سوی معارضین ابطال گردیده است.
۷- در خرید اراضی کشاورزی باید قبلاً مراتب از ادارات کشاروزی، جنگلها و مراتع کشور و سائر مراجع ذیربط استعلام و نظر آن ادارات با انتقال ملک تحصیل و سپس به عقد قرارداد مبادرت و کاربری این املاک با توجه به قانون مربوطه به طور دقیق احراز گردد.توجه شود که تغییر کاربری این اراضی تابع قانون اصلاح تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۸۶ می باشد.
۸- حداقل در مورد کلیه اراضی با مساحت بیشتر از ۱۰۰۰ مترمربع جانمائی و تطبیق زمین که از سوی مالک معرفی شده با سند مالکیت ضروری است. انجام چنین اقدامی در همه موارد(با وجود هزینه ای که دارد) نیز خالی از فایده نیست.
۹- در مورد املاک و اراضی واقع در محدوده و حریم قانونی شهرها استعلام از شهرداری و اطمینان از نوع کاربری و اینکه ملک دارای چه کاربری بوده و آِیا در طرح خاصی قراردارد یا خیر ضروری است. این مهم باید منطبق با آخرین طرح جامع و طرح تفضیلی شهربررسی و از آن اطمینان حاصل گردد.
طرح جامع شهر در ادارات مسکن و شهرسازی و طرح تفضیلی در شهرداری همان شهر مسبوق به سابقه می باشد و قابل استعلام است.
۱۰- در معامله با شهرداری ها اخذ مصوبه شورایاسلامی شهر در انتقال املاک با نصاب معاملات عمده ضروری بوده و در خصوص کاربری نیز توجه به رأی کمیسیون ماده ۵ قانون شورای عالی شهر سازی و معماری ضروری است.
۱۱- استعلام از ثبت توسط دفتر خانه به لحاظ در توقیف (مشمول بند «ز») نبودن ملک و نیز حصول اطمینان از ممنوع المعامله نبودن مالک و وکلاء احتمالی لازم می باشد بدیهی است اقدامات مربوطه به این استعلامات رأسا ًباید توسط دفتر اسناد رسمی یا خریدار انجام پذیرفته و از تحویل ورقه استعلام به مالک یا فروشنده یا وکلای آنان از اطمینان به پاسخ استعلام ارائه شده توسط مالک جداً امتناع شود. زیرا احتمال دارد پاسخ استعلامهایی که بوسیله مالک ارائه می شود دستکاری شده یا جعلی باشد.
۱۲- در مورد معاملات و معاوضات با شهرداریها با توجه به ماهیت املاک شهرداریها که معمولاً طی توافقات اشخاص با شهرداری از اشخاص به آنها منتقل می گردد حتماً سند مالکیت رسمی شهرداری ملاحظه و سپس به عقد قرارداد اقدام شود. احتمال بسیار دارد که املاک واگذار شده بوسیله شهرداریها فاقد سند مالکیت و دارای معارض و حتی فاقد پایان کار و … باشد.
۱۳- در مورد خرید تراکم از شهرداریها دقت شود که میزان تراکم مورد خریداری مبتنی بر پروانه ساختمانی معتبر صادره از شهرداری و با رعایت طرح تفضیلی و کاربری ملک باشد و احداث بنا در مدتی که پروانه ساختمان اعتبار دارد شروع شود.
باتشکرفراوان اززحمات واطلاع رسانی شما کمال تشکر وآرزوی موفقیت برایتان بدرودپیروزوبهروزباشید
با سلام به شما دوست عزیز ما هم از شما متشکر و سپاسگزاریم
از شما به جهت اطلاع رسانی کامل سپاسگزارم
با سلام ما هم از شما سپاسگزاریم
تشکر از آپ این مطلب مفید
با سلام و تشکر از اینکه از سایت ما بازدید فرمودید
با سلام و تشکر فراوان ، از اطلاع رسانی کامل و مفیدتون من فردا میخوام در کرج یک واحد آپارتمان پیش خرید کنم سقف اول رو هم زده قرار طبقه سوم رو بگیرم ا کثر واحدها رو هم فروخته ، این اطلاعات برام جالب و خیلی خوب بود ممنون
با سلام خدمت شما دوست عزیز ، از اینکه توانستیم قدری اطلاعات مفید در اختیار شما بگذاریم باعث افتخار ماست
دوست عزیز از شماهم سپاس گذاریم باز اگر کاری از دست ما بر بیاید مسکن بزرگ انصاری در خدمت شما است
با تشکر
با سلام
بسیار مطالب مفید و عالی و کامل بودند ، از زحمات کارشناسان محترم تشکر فراوان دارم،
فقط یک سوال از خدمت شما دارم :
اینکه اگر آپارتمانی را پیش خرید کنم با قوانین حال حاضر کشور می توان این قرارداد را از طریق دفترخانه به صورت رسمی انجام داد یا خیر ؟
اگر امکانش هست عقد قرارداد از طریق دفترخانه چه مزایایی برای خریدار خواهد داشت ؟
آروزی سلامتی و بهروزی برای شما
درود بر شما
من اماده همکاری با شما هستم هنوزم احتیاج ب همکار دارین
البته بی تجربه هستم ولی کارو زود یاد میگیرم
بسیار ممنون نکات فوق العاده ای بود از شما ممنون خیلی از موارد را حتی فکرش رو هم نمیشد کرد .
با سلام و تشکر از اطلاعات مفید شما اینجانب اسفند ۹۳ خانه ای پیش خرید کرده ام و قرار شد در سال ۹۵ برج ۴ تحویل بگیرم و تا آن زمان دو قسط باید پرداخت میکردم که به علت ندادن کد رهگیری و آماده نشدن خانه در تاریخ مذکور خودداری کردم اما با وعده های آنها در ماه پنج و هشت اقساط را پرداخت نمودم در حال حاضر کا اسفند ۹۵ میباشد آیا به من دیرکرد تعلق میگردد؟ یا مالک میتواند با توجه به اینکه در قرارداد قید کرده است از ما تاخیر بگیرد ؟
با سلام و تشکر از بازدید شما
در مورد سئوالتان باید عرض کنم بنده از توافقات شما اطلاعی ندارم اگر خسارت دیرکرد تعیین کردید خب بله تاخیر شامل شما میشود اگر ایشان هم در تحویل مورد معامله تاخیر کردند شما هم میتوانید خسارت تاخیر تحویل را درخواست نمایید . با تشکر
باسلام
یک واحد اپارتمان در سال ۹۰ پیش فروش خرید کردم، با دوسال تاخیر واحد را نصفه و نیمه تحویل گرفتم
دیرکرد روزی ۱۵۰۰۰تومان قولنامه قید شده، و قرار شد مبلغ ۱۸۰۰۰۰۰۰ میلیون موقع تحویل سند پرداخت نمائیم. الان بنده قصد فروش خونه را دارم اما سند ندارد . فروشنده اقدامی برای گرفتن سند انجام نمی دهد و صاحب ملک کار را پیش می برد اما به کندی ، سوال اینجاست..من که قولنامه با سازنده دارم چگونه می توانم برای خونه ام سند بگیرم
سلام دوست عزیز شما با قولنامه خوتان برای فروشنده شکایت کنیدو هم جریمه تاخیر را درخواست کنید و هم الزام به سند بکنید در مورد اول صدردصد رای به نفع شما صادر میشود ودر مورد دوم دادگاه فروشنده را خواسته وایشان نیز شکایتی تنظیم وپیوست شکایت شما شده ونهایتها فروشنده اول وصاحب ملک باید نسبت به تظیم سند محکوم خواهد شد .
سلام, تنها سوالم اینه که یک باب رهن کردم میخواستم بدونم میتونم قولنامه رو به نام خودم تغییر بدم, در حال حاظر قولنامه بنام مادرم است.
باسلام،میخواستم بپرسم با فروش خانه، کولر اسپیلت هم جزئی از فروش خواهد بود.در صورتی که هیچ گونه توافقی دراین مورد نشده باشد در زمان تخلیه منزل میتوان اسپیلت را جدا کرد؟
سلام و با تشکر از پاسخی که میفرمائید : در یک مجتمع ۳۰ واحدی ، جدیدا یکی از واحدها به خریداری فروخته شده و مالک قبلی مبلغ زیادی از شارژ ساختمان بدهکار است و تصفیه نکرده واحد مربدطه را فروخته . آیا پرداخت بدهی شارژ به عهده خریدار فعلی است .خریدار جدید اظهار میدارد پرداخت بدهی شارژ به عهده مالک قبلی است و ایشان ( خریدار ) تعهدی نسبت به پرداخت آن ندارد . متشکرم منتظر پاسخ هستم .
سلام اینجانب در سال ۹۲ اپارتمانی را پیش خرید کردم که باید در مهر ماه ۹۴ به اینجانب تحویل میدادند اما به علت اختلاف میان صاحب زمین و پیش فروشنده تا کنون ساختمان نیمه کاره باقی مانده است و در قولنامه بند خسارت با اطلاع خودم خط خورده است و نمیتوانم مطالبه خسارت کنم با توجه به این که ۸ نفر دیگر هم واحد های این اپارتمان را خریداری کرده اند و شرایطشان مشابه من است( البته تعدادی از انها به دلیل عدم اعتماد به پیش فروشنده برخی چکهایشان را پاس نکرده اند و به همین دلیل پیشفروشنده حق فسخ دارد که تا کنون انجام نداده است) اکنون میتوانم انها را ملزم به تحویل اپارتمان کنم تا چنانچه شود ایشان را خلع ید کرد وخودمان پروژه را تکمیل کنیم
منزل مسکونی خریداری کرده ایم. مبلغی به عنوان پیش پرداخت به حساب صاحب خانه قبلی واریز کرده اسم و قولنامچه برون ثبت رسمی تنظیم شده.در حال حاضر قولنامچه ما،صاحب خانه قبلی و بنگاه گم شده است. چه باید کرد؟
با سلام و تشکر، ما یک ساختمان دارای زمین با مساحت ۲۰۹ متر مربع که دو باب آپارتمان به مساحت ۱۰۹ متر و یک باب به مساحت ۶۸,متر به طور یکجا و به قیمت زمین به فروش رساندیم، دو واحد بزرگتر دارای پارکینگ بوده و واحد کوچکتر فاقد پارکینگ می باشد. آیا با توجه به فرو ش زمین، تقسیم سهم مالکان بر اساس متراژ ملک شان بوده و یا داشتن پارکینگ دو واحد سهم بیشتری برای ایشان نسبت به قیمت پارکینگ در منطقه ایجاد خواهد کرد؟ ممنونم از راهنمایی شما
با سلام و سپاس فراوان . . .
مطالب بسیار مفیدی ارائه کردید. باز هم منتظر مطالب خوب شما هستم
با سلام مطالبتون خیلی خیلی عالی و امزنده بود با سپاس فراوان
با سلام
فوق العاده عالی بود
موفق باشید
با سلام،بنده و یک نفر دیگر دریک خرید و فروش معدن از روی نا آگاهی ضمانت خریدار شدیم که اگرخریدار چک های داده شده را پاس نکرد ما پرداخت می کنیم ،الان دو یا سه سال چک ها که پشت اش را ما امضا کردیم پاس نشده و فروشنده انها را به اجرا گذاشته و دادگاه خانه های ما را که با پول کارگری و معلمی تهیه کرده و توش نشسته بودیم فروخته وبا سودش۳۲۰ میلیون تومان برداشته وما را اززندگی ساقط نموده در صورتیکه خریدار حی و حاظردر معدن با کارگراش مشغول کاراست و هیچ توجهی هم به این وضعیت نمیکنه که ناکارآمدی قانون را تداعی میکنه ، لطفا تا این ناراحتی منجر به دعوا و یا قتل نشده چاره ای بیندیشید و ما را از راهنماییهایتان دریغ نفرمائید.خریدار زنده و سرحال و جایش مشخص است.
با تشکر از توضیحات کامل شما…
من مالک یک واحد اپارتمان قدیمی ساخت هستم که باتوجه به فرسوده شدن ساختمان،مالکان تصمیم به فروش یکجا اپارتمان گرفتهاند…ممنون میشوم اگر قوانینی در این رابطه هست توضیح دهید و اینکه فرمول خاصی برای فروش وجود دارد؟به عنوان مثال آیا ملک من که در طبقه یک جلو هست با ملکی که در طبقه سه پشت میباشد فرمول خاصی برای فروش وجود دارد یا صرفا توافقی است؟
مجددا از توضیحات کامل و وافی جنابعالی کمال تشکر را دارم؟
سلام، با تشکر از شما، بنده یک قطعه زمین رو برگه واگذاری میخوام بخرم، واگذار شده توسط آموزش و پرورش هست که هنوز هیچ ساخت و سازی نشده، خواستم. بپرسم امکان کلاه برداری در برگه واگذاری هست? آیا مثل سند معتبره? در صورت معامله چطور اقدام کنم و راههای قانون ی چی هشت، ممنون میشم پاسخگو باشید
آقای محترم شما یک فرشته اید که این مطالب را در اختیار همگان گذاشته اید من در تدارک خرید یک واحد آپارتمان در داراباد تهران هستم و این آپارتمان چهار تا تک واحدی هست و قرار بر این هست که ۱۲۰% پول در زمان تنظیم سند پرداخت شود با خواندن فرمایشات شما خیلی چیزها برام روشن شد خدا خیرتان بدهد من ۵۵ سالم هست واگر اندوخته ام را از دست می دادم دیگر نمی دانم چه اتفاقی برام می افتاد بازم ممنونم
سلام میخواستم بدون یک ملک وراثتی که تازه به نام وارث سند خورده چه مشکلاتی میتونه داشته باشه که نشه ملک رو فروخت؟
سلام ببخشد من می خواهم یک اپارتمان پیش خرید کنم ساختمان در مرحله سنگ کاری نما ونازک کاری داخلی است من از ایشان می خواهم که برایم از این ساختمان که پنج طبقه تک واحدی هست قدر السهم بفروشد بنگاهی و مالک می گویند چون بیش از ۶۰در صد کار تمام شده نمی شود در این مرحله قدر اسهم فروخت و مالک می گوید تا عید تحویل می دهم لطفا منو راهنمایی بفرمایید مترسم قبل از من این ملک را به چند نفر فروخته باشد وپرسوجو کردم میگویند کد رهگیری کشکه
با سلام وتشکر از مطالب مفید شما
اگر کسی ملکی را کاملا قانونی معامله کند یعنی سند به نام ومبایه نامه باکد رهگیری وبعد از مدتی مشخص گردد ملک را به صورت قول نامه دستی قبل از انجام معامله با دریافت نصف پول معامله به کس دیگر فروخته در این جور مواقع چه باید کرد؟با تشکر
سلام و خسته نباشید من یه سوالی داشتم آیا زمینهای بنیادی رو در خرید فروشش مشکلی به وجود میاد یا نه ? ممنون میشم راهنمایی کنید
باسلام و تشکر فراوان از راهنمایی های ارزنده شما،بنظر بنده اگه مطالب مورد اشاره را دسته بندی بفرمایید کمک بسیار بزرگی به استفاده کنندگان این مطالب مفید می شود مثلا نکات خرید آپارتمان ،نکات ملک کلنگی و….
سلام
بنده خانه را در حال خرید هستم که مالک قبلا برای آن وام گرفته و ۱۰۰ میلیون از وام مربوطه باقی مانده. بنگاه پس از نوشتن قولنامه به بنده اعلام کرد که باید ۹۰% رو پول را پرداخت کنم تا فروشنده وام را تسویه کرده و سند را از گرو بانک آزاد کند.
حال سوال بنده این است که اگر پول رو به فروشنده بدهم و فروشنده هم سند را برای آزاد کردن از بنگاه دریافت کند، چه استنادی است که وام را تسویه کرده و برای واگذاری به محضر بیاید؟؟؟
این سوال بنده بسیار ضروری است و به جواب آن سریع نیاز دارم
با تشکر
سلام دوست عزیز ..شما اصلا چنین کاری را نکن شما کلیه مبلغ وام را میتوانی به طرف فروشنده چک بدهی ودر قولنامه ذکر کنی که پاس شدن چک به شرط تسویه حساب و ثبت سند در محضر است ..راحت ترین کار این کار که بنده کردم به همراه فروشنده به بانک رفتم وایشان ابتدا باپول خودش وام راتسویه کرد وپس از انجام مراحل قانونی به محضر رفتیم ودرانجا در حضور محضر دار پس از ثبت سند به نامم چک روز به فرشنده دادم و محضر دار هم پس ازحصول اطمینان ازاین اینکه چک پاس شده بقیه کارهای سند وتحویل ان راانجام داد.یا اینکه شما میتوانید وام را به نام خودتان کنیدو ملک در گرو بانک تا تسویه کامل بماند .والباقی پول فروشنده را بدهید و ونقل وانتقال انجام گیرد .
سلام .
اگر از شخصی که از مالک اصلی حق وکالت دارد ، ملکی خریداری گردد و سند قطعی توسط وکیل به خریدار منتقل شود . صاحب ملک مورد نظر ۱۰۰٪ خریدار می باشد ؟ بطور مثال امروز سند تک برگی در دفترخانه تنظیم می شود و ملک از وکیل به خریدار منتقل میشود . و دو روز بعد موکل (صاحب اصلی ملک ) فوت میکند و وراثش ادعای مالکیت می کنند . در این صورت حق با کیست و ملک متعلق به کیست ؟
سلام با تشکر از شما
در پاسخ باید عرض کنم ، اگر از طریق وکالت سند در دفترخانه انتقال پیدا کرده باشد و بعد از انتقال سند فوت صورت گیرد ، انتقال درست است و مشکلی نیست و در زمان انتقال ، وکالت نامه درست بوده ومالک هم زنده بوده ، مشکلی نخواهد بود و انتقال درست است و وراث نمیتوانند مدعی باشند
با تشکر
با سلام وتشکر
سپاس از این همه مطالب خیلی خوبی که درج نموده اید . از شما کارشناسان سوالی داشتم وان اینکه اول بنده آپارتمانی خریداری نمودم از شخص دوم که به گفته مالک دوم داری وام مشارکت مدنی میباشد ولی در قولنامه بین ما چیزی در مورد پرداخت سود این وام مشارکت قید نشده در غیر اینصورت بنده مکلف به پرداخت این سود میباشم یا نه ؟
دومین سوال – همین آپارتمان خریداری شده در زمان عقد قرارداد با مساحت تقریبی ۱۰۵ متر ذکر شده ولی در پایان کار یعنی زمان تنظیم سند مشخص شده که مساحت آپارتمان ۱۱۵متر میباشد میخواستم بدونم در این صورت حق قانونی با کدام طرف معامله میباشد و قانون در این مورد چه توضیحی دارد
ممنون از شما
سلام
در سایت های اینترنتی مطالب زیادی خوندم مبنی بر اینکه ( برای خرید ملک ، سراغ املاک وکالتی نرویم و…) و بهتر است ملک را از صاحب اصلی سند بخریم .
سوال بنده از شما این است ؟
آیا منظور از خرید و فروش “املاک وکالتی ” این است که ، مثلا شخصی ، یک ملکی را از وکیل صاحب اصلی سند خریداری می کند هستش ؟ یا اینکه خرید و فرو ش وکالتی ، نوع دیگری از معامله می باشد ؟
به طور خلاصه خرید و فروش وکالتی به چه صورتی است ؟ آیا در انتهای خرید و فروش وکالتی سند به صورت قطعی به خریدار منتقل می شودیاخیر ؟
باتشکر
با سلام و احترام . مدتی است ملکی را با داشتن گواهی عدم خلاف سال ۷۲ فروخته ام و خریدار نیز هنگام معامله و با علم به این اینکه ملک کلنگی است و پایان کارجدید ندارد با قیمت پایین تر خریدار و در قولنامه نیز موارد قید شده است ولی اکنون که روز حضور در دفتر خانه است ایشان گواهی پایان کار را از اینجانب را خواستار است . ضمن اینکه زیر زمین را یک واحد مسکونی شده و او نیز اطلا ع کامل دارد و اجاره بهای آنجا را نیز ردریافت می کند . لطفا راهنمایی فرمایید. متشکرم
ایا پارکینگ و انباری و بالکن جزو متراژ حساب میشوند!؟
با سلام خدمت شما دوست گرامی
پارکینگ و بالکن جزء متراژ بنا محسوب نمی شود . انباری در صورتی که داخل واحد باشد جزء بنا حساب می شود در غیر این صورت انباری هم جزء متراژ محسوب نمی شود .
با تشکر
با سلام
آپارتمانی را در شهریور ماه ۱۳۹۶ خریداری کرده ام که هنوز سند مالکیتش آماده نیست، فروشنده برای آماده شدن سند امروز و فردا می کند ولی پایان ساخت آن آماده بوده و اینجانب بررسی کرده و از آن مطمئن هستم.آیا می تواند مشکل خاصی وجود داشته باشد؟ چگونه بایست بررسی کنم؟
سلام،اگر در معامله ای مقداری بیعانه گرفته شده باشدمعامله میشود یک طرفه فسخ شود؟
با سلام و درود
من آپارتمانی را پیش خرید کرده ام که آپارتمان از مرحله سفت کاری و کانال کشی هم گذشته و تا ۲ماه دیگه تحویل میگیرم. فقط سوال من اینه که فروشنده خود را با ارائه یک معرفی نامه از طرف شهرداری به من یک واحد فروخته است که حتی از بنگاه کد رهگیری نیز گرفته ام. آیا با ارائه این کد رهگیری معامله ما صحیح می باشد یا خیر؟ ممنون میشم جواب حقیر را بدهید تا خیالمان راحت شود.
با سلام در صورتی که زمین خریداری شده هنوز به نام خریدار نشده و از طریق مبایعه نامه منتقل شده آیا می توان زمین خریداری شده توسط خریدار را به شخص دیگری فروخت در صورتی که سند رسمی هنوز به نام خریدار اول نشده باشد.
سلام .
من در بهمن سال ۱۳۹۶ خونه ای را معامله کردم که هنوز سند آن آماده نبود و در قرارداد زمان محضر و به نام شدن سند اسفند تعیین شده بود اما تا ۶ ماه قابلیت تغییر تاریخ محضر در قرارداد ذکر شد.
در متن قرارداد هیچ منعی برای دریافت وام مسکن یاد نشده بود و من به عنوان خریدار اعلام کردم که قصد استفاده از وام دارم، فروشنده نیز دریات وام بر روی ملک را بلامانع اعلام کرد.
اکنون در خرداد ۱۳۹۷ هم چنان سند حاضر نشده است اما وقتی از فروشنده تقاضای مدارک لازم به ویژه کپی مدارک شناسایی فروشنده جهت ارائه به بانک برای آغاز فرایند دریافت وام میشود،از این کار امتناع کرده و بالکل ازاین کار سرباز میزد. راه حل قانونی من برای برخورد با این فروشنده چیست؟
سلام من یه ملک خریداری کردم فروشنده کولر رو باز کرده برده الان باید چیکار کنم
باسلام
ملکی خریداری کردیم ویلایی با متراژ معلوم نامه شهرداری گفته خریدار باید تعهد ثبتی دهد که زمان ساخت عقب نشینی نماید حال سوال این که ایا فروشنده تفاوت کسری مساحت ساختمان بپردازد ویا بعده خریدار است . لطفا راهنمایی فرمایید .باتشکر
ملکی رو خریداری کردم و هنوز تنظیم سند انجام نشده ، قولنامه بین دو طرف نوشته شده و ۷۰% مبلغ به فروشنده پرداخت شده
برای رنگ کردن دیوار اقدام کردم که متوجه شدم دیوار نم داده و لوله کش آوردم گفت باید لوله کشی خانه عوض شود به کل ( با دستگاه بررسی کرد ) سن ساختمان ۲۷ سال است
هزینه تعمیر و تعویض لوله کشی واحد خریداری شده پای فروشنده است یا خریدار ؟
سپاس از راهنمایی شما بزرگواران
ما به خونه خریدیم که موقع بازدید فرو مکروفر تو کار داشته حالا کسی که خونرو ازش خردیم میخواد فرو مکروفرو با خودش ببره ولی ما فکر میکنیم فرو مکروفر چون جزو تجهیزات کابینته و روئیتی حساب میشه باید بمونه نباید ببرنش نظر شما چیه
سلام یه خونه خریدم پارکینگ آن در قولنامه مشاع نوشته شده وعلاوه برقولنامه بنگاه یک تعهدی ازماگرفته که پارکینگ مشاع میباشد وقتی برای زدن سند به دفتر خانه مراجعه کردیم متوجه شدم که خانه یک پارکینگ مستقل دارد وفروشنده آن رامستقل خریده ودرقولنامه اش نیز قید شده است متوجه شدم بنگاهی خودش درآن ساختمان ساکن بوده وپارکینگ نداشته به همین خاطر پارکینگ ساختمان مرا مشاع زده اند در واقع فروشنده عین مال را به من نفروخته است خواهش میکنم مرا راهنمایی کنید
با سلام
یک سوال داشتم
اگر منزلی دارای چند طبقه باشد و از طریق قولنامه فروخته شود و قبل از انتقال قطعی سند یکی از طبقات که خالی است رهن داده شود آیا مبلغ رهن به فروشنده میرسد یا خریدار؟
سلام
من سوالی داشتم از خدمتتون
قصد دارم یه خونه وام دار از شخصی خریداری کنم که وام بازپرداخت ۱۰ سال دارد. بعد از پرداخت وام ، سند به نام ان شخص صادر می شود ولی خیلی نگران این موضوع هستم که بعد از این مدت سند را به نام من نزند. چه کاری می توانم انجام دهم که از این موضوع جلوگیری کنم؟ ممنون از لطفتون
درود برشما
بنده در سال ۹۲ دو باب معازه که بالای ان هشت واحد مسکونی قرار دارد را خریدم و چون مغازه ها تکمیل بودند در قرارداد فروش ثبت شدند و تحویل گرفتم ملک را و ۹۰ درصد پول را پرداختدکردم. فقط انتقال سند باقی مانده بود . سه ماه بعد از خرید من سازنده وام مشارکت برای هشت واحد مسکونی دریافت و سند کلی را در رهن برد و کار را نمیکار رها کرد و متواری شد الان بانک ملک رو مصادره کرده…
اکنون با توجه به اینکه واحد تجاری تسهیلات بهش تعلق نمیگیره و همچنین قبل از بانک خریداری شده ایا راهی واسه پس گرفتنش وجود داره؟؟؟؟
ما به تازگی ملکی خریدیم که متوجه شدیم صد ملیون ضرر کردیم و مشاور املاک به یه نفری پول داده که خونه به نامش بشه و بعد با قیمت چند برابر به ما فروختن.ایا ما میتونین شکایت کنیم با اینکه سند یک ماه دیگه به ناممون میشه؟
با سلام اگر در سند تک برگ هیچ نوع کاربری ای ذکر نشده باشد نشانه چیست؟
با سلام .
من به عنوان مالک با شخصی قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کردم و در آن قرارداد سهم سازنده را پنجاه درصد بصورت ساخته شده مسکونی عنوان کردیم و تقسیم طبقات نیز مطرح شد.
ولی حق یا وکالت فروش ندادیم، و در بند پیش فروش قید کردیم که پیش فروش باید با هماهنگی طرفین بصورت کتبی و حضور طرفین به عنوان شاهد باشد.
حالا سازنده بعد از سه ماه کلیه سهم خودش را فروخته و کار را تعطیل و متواری است.
با این توضیحات شما سازنده که سهم خود را فروخته مالک محسوب میشود ؟
ضمنا ما در شرط فسخ عنوان کردیم اگر سه ماه کار ساختمانی متوقف شود مالک حق فسخ دارد و سازنده حق هیچگونه ادعایی ندارد.
درود و سپاس، ۴۰ سال قبل (سال۶۱)پدر و عموم(فوت شده) به صورت زمینی (باغ) بدون سند رو از فردی (فوت شده)خریداری کردند، در سال ۹۳ اقدام به گرفتن سند کردن، بعد از طی مراحل موفق شدند و امسال این زمین رو فروختند، فرد خریدار( بدون اخذ مجوزهای لازم شروع به ساخت کرده)، حالا شهرداری به عنوان مالک این زمین جلوی ساخت و ساز ایشون رو گرفته و خریدار به ما رجوع کرده،لازم به ذکر است تا کنون شهرداری به صورت مکتوب و یا قانونی و حضوری البلاغه و نامه ای منوط به این مطلب به ما نداده بود. لطفا راهنمایی بفرمائید پدرم و وراث برای پیشگیری چه کار باید بکنند؟!
سلام خسته نباشید. بنده یک واحد آپارتمان در سال ۹۱ پیش فروش گرفتم و تحویل آن نیمه دوم سال ۹۲ بود. مبلغ کل ۳۲/۵۰۰ بود. ک بنده ۱۴/۵۰۰تحویل دادم و قرار شد در پایان سال ۹۲ مبلغ باقی مانده رو تحویل بدهم و خانه را بگیرم. اما الان ک سال ۹۷است میگه باید ۲۰میلیون نقد بدهید و ۴۰میلیون خانه هم وام دارد. ب نظر شما بنده چکار کنم ??
سلام اقا من پدرم سال ۹۲ یه ساختمون از رفیق سی سالش پیش خرید کرد رفیقش سازنده بود سال ۹۵ فرار کرد و خونه به ۴ نفر فروخته ما نفر دوم هستیم و کد رهگیری داریم پدرم کد رهگیری را به اتحادیه صنف املاک داد اطلاعات ما اومد بالا و دادگاه پدرم ۲۰ /۹/۹۸ هستش به نظر شما امیدی هست این ساختمان به ما برسد؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام.وقت بخیر.قصد دارم ۱ واحد۱۲۰ متری از آپارتمان۱۰واحدی بخرم؛سوال اینجاست؛ کل همکف این آپارتمان ۵باب مغازست؛اصلا حیاط نداره؛پارکینگ هم زیر زمینه؛میخواستم بدونم این واحد قدر السهمی از عرصه داره با این شرایط یا خیر؟!
پیشاپیش از پاسخگوییتون بی نهایت متشکرم.
سلام با تشکر از اطلاعات خوبتون
ما سهام یه واحد از ساختمون پیش فروش شده ۱۰ طبقه که دارای واحد های ۷۰ تا ۱۰۰متری هستند رو گرفتیم البته ۴۳ تومن نقد دادیم و ۱۰ چک ۵ تومنی رو اگر تا اخر سال پرکنیم بنا به گفته بنگاه میریم برای عقد قرار داد اصلی و بعد از اون میتونیم مابقی هزین هرو پرداخت کنیم حال سوال پیش اومده ایا این مورد میتونه کلاه بردی باشه یا خیر؟خیلی ممنون میشم پاسخ بدین .
اگر همزمان یک آپارتمان را بفروش و یک ویلایی خرید شود محاسبه در صد کمیسیون تجمعی است یا بصورت جداگانه؟لطفا راهنمایی بفرمائید؟
خونه ویلایی ام رو که ۱۵ سال پیش پایان کار گرفتم بعد از چند سال بدون مجوز قسمتی از حیاطش رو ۱۰۰ متر مربع اضافه بنا ساختم !
برای فروش کل ملک چه مراحلی« باید» طی کنم؟ آیا میشه بهمین شکل معامله کرد و خریدار هزینه اضافه بنا رو به شهرداری متعهد بشه که زمان کوبیدن و بازسازی پرداخت کنه؟!
سلام من یه مغازخ گرفتم با پارکینگ قیمت هر کدوم جدا نوشتیم قیمت پارگینگ رو بعد فهمیدم گرون فروخته حالا چه کنم
زمین زراعی به متراژ تقریبی۱۴۰۰ متر یکسال پیش خریداری کردم و همسایه های مجاور در شورای شهر شهادت و اقرار نمودند که مالکیت منتقل شده حالا بعد از یک سال مالک ادعا میکند متراژ زمین۲۰۰ متر بیشتر است و باید مبلغ بیشتری پرداخت کنم
ثمن معامله بابت شش دانگ پلاک مذکور قید شده نه به قرار هر متر مربع فلانقدر حالا که جهت صدور سند حاضر به امضا در بنیاد مسکن نیست ایا با شکایت از ایشان رای به نفع بنده هست با نه. ممنونم
باسلام وتشکر فراوان بابت مطالب مفید وسایت عالیتون.
من پارسال ملکی رو خریدم که قولنامه ای بود البته زمین اصلیش سند مادر داره وای ملک بخشی از اون زمینه. چند ماه قبل متوجه شدم این ملک در طرح می باشد.البته این طرح مربوط به۶۰ سال پیشهحالا می خوام بفروشمش، به خریدار این موضوع که ملک در طرح هست گفته شده،اما خریدارمیگه این موضوع درقراردادقید نشه که خریدار ازطرح تفصیلی باخبر بوده، میگه اگه قیدنشه بعداًاگه زمانی طرح بخواد اجرابشه شهرداری در صورت خبر نداشتن مالک از طرح هنگام خرید پول خونه رو به طرف میده اما اگه از طرح خبر داشته باشه هیج پولی شهرداری به اون پولی نمیده. می خواستم ببینم این موضوع صحت داره یا درهرصورت چه باخبرباشه چه نباشه شهرداری حداقل پول زمین رو میده ولی پول بنا رونمیده.ضمن اینکه از اونجاییکه یکی از بندهای فرمت اصلی قراردادها پرداخت غرامت توسط فروشنده به خریدارمیباشد خریدار میگه دریک برگه ی جدا این مورد بین خودمون نوشته بشه ودر قولنامه ی کد رهگیری ۴برگی نیاد. به نظرتون موردی نداره؟
با سلام
من آپاتمانی را خریداری کردم که هنوز سند اون آماده نشده بود. خریدار اول از فروشنده با کد رهگیری معامله کرده بود و من با مبایعه نامه و درج همان کد رهکیری اول معامله رو انجام دادم (کد رهگیری جدید دریافت نکردم چون بنگاه گفت احتیاجب نیست) در حال حاظر آپارتمان در اختیار من هستش و موقع سند باید مبلغی رو به فروشنده اول بدهم. ایا نداشتن کد رهگیری جدید برای من مشگلی ایجاد میکند. با تشکر.
آیا می خواهید کلیه بخرید یا می خواهید کلیه خود را بفروشید؟ آیا به دنبال تجزیه فرصتی برای فروش کلیه خود برای پول هستید و نمی دانید چه کاری انجام دهید ، سپس امروز با ما تماس بگیرید و ما به شما مبلغ خوبی مبلغ ۵۰۰۰۰۰ دلار برای کلیه خود پیشنهاد می دهیم. نام من دکتر MAXWELL من متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان BILL ROTH HOSPITAL هستم. بیمارستان ما در جراحی کلیه تخصص دارد و ما همچنین با خریدار و پیوند کلیه ها با یک اهدا کننده زنده متقاضی سروکار داریم. ما هستیم
واقع در هند ، ایالات متحده ، مالزی ، سنگاپور. جاپان
اگر علاقه مند به فروش یا خرید کلیه هستید ، دریغ نکنید
برای تماس با ما از طریق و از طریق ایمیل.
ایمیل: birothhospital@gmail.com
شماره برنامه وات: +۳۳۷۵۱۴۹۰۹۸۰
با احترام
مدیر پزشکی
DR MAXWELL
سلام برای خرید آپارتمان بصورت پیش فروش آیا واجب است تنظیم قرارداد در دفاتر اسناد رسمی انجام شود یا خیر؟ ؟اگر خیر قراردادی که در بنگاه بهمراه کد رهگیری تنظیم شود معتبر می باشد؟؟؟
با سلام
ممنون بابت مطلب خوبتون …
دوستان در صورتیکه قصد معامله ملک تان را دارید می توانید به سایت https://agahisazeh.com
مراجعه نموده و با ثبت نام در این وب سایت آگهی خود را منتشر نمایید…
قوانین کشوری املاک در مورد خانواده ای که توان خرید خانه را ندارد و از قبل در ملکی که صاحب آن به انها داده زندگی میکردند و مالک آن خان چندیست از دنیا رفته و ملک به وراث وی رسیده آیا این خانواده که چند سال است در این ملک زندگی میکنند از ان ملک سهمی میبرند
با سلام
اینجانب ۱۹ سال پیش یک قولنامه صوری در بنگاه نوشتم و هیچ شاهدی هم پای آن را امضا نکرده و همان روز اصل و نسخه دوم آن را در همان بنگاه امحا کردیم و تنها فتوکپی آن را برابر با اصل کرده به اداره مالیات ارائه شد الان که فروشنده صوری ۱۰ سال قبل به رحمت خدا رفته و بنگاه دار هم فوت کرده نمی دانم آیا آن کپی در آینده می تواند مورد سواستفاده از طرف وراث خریدار صوری قرار گیرد با این توضیح که در متن قولنانه چند شرط نوشته شده بود که مثلا خریدار مبلغی را نقدا تحویل فروشنده کرده و باید ملکی را هم تحول فروشنده دهد و مبلغی دیکر را هم بعدا به فروشنده بدهد اما اصلا مشخص نشده که چه زمانی خریدار بابد به تعهداتش عمل کند صرفا در بخش زمان تحویل ملک از طرف فروشنده به خریدار نوشته شده(روز معامله ) یعنی زمان معامله مجهول هست و در آن زمام بنگاه دار که الان او هم فوت کرده گفت من به گونه ای قولنامه را نوشتم که صوری بودن آن واضح باشد اما نمی دانم واقعا صوری بودن این قولنانه واضح است؟
سلام اینجانب ۱۹ سال پیش یک قولنامه صوری در بنگاه نوشتم و هیچ شاهدی هم پای آن را امضا نکرده و همان روز اصل و نسخه دوم آن را در همان بنگاه امحا کردیم و تنها فتوکپی آن را برابر با اصل کرده به اداره مالیات ارائه شد الان که فروشنده صوری ۱۰ سال قبل به رحمت خدا رفته و بنگاه دار هم فوت کرده نمی دانم آیا آن کپی در آینده می تواند مورد سواستفاده از طرف وراث خریدار صوری قرار گیرد با این توضیح که در متن قولنانه چند شرط نوشته شده بود که مثلا خریدار مبلغی را نقدا تحویل فروشنده کرده و باید ملکی را هم تحول فروشنده دهد و مبلغی دیکر را هم بعدا به فروشنده بدهد اما اصلا مشخص نشده چه تاریخی فروشنده باید ملک را تحویل خریدار دهد تنها در قسمت زمان تحویل به خریدار نوشته شده در روز معامله و بنگاه دار هم که ۶م اکنون فوت کرده آن زمان گفت عمدا به این شکل قولنانه را نوشتم که صوری بودن آن مبرهن و واضح باشد اما نمی دانم به لحاظ حقوقی این قولنامه صوری است